Ünlü oyuncu soyundu


“So Bir Geçen Zaman Ki” dizisiyle yıldızı parlayan Wilma Elles, festivale ilk kez Kahramanmaraş’ta ev sahipliği yaptı. Wlles, “Artık büyük festivallere ve etkinliklere ev sahipliği yaptığımı görebilirsiniz.” Dedi. Detaylar burada…

popüler oyuncu Wilma ElleKahramanmaraş Afşin İlçesi Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali ilk kez festivali gerçekleştirdi.

Wilma Elle Festivalin ilk gününde, festivalin ev sahibi Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve çiftçiler, lavanta tarlalarının hasadına katılarak hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

“SUNUM İZLEME SIRASINDA”

Kahramanmaraş’a ilk kez geldiğini, güzelliği ve alçakgönüllülüğüyle dikkat çektiğini anlatan Wilma Elles, “Artık beni önemli festival ve organizasyonlarda sunucu olarak görebilirsiniz.” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Wilma Elles’e bir buket lavanta ve çeşitli lavanta kozmetik ürünleri hediye etti.

WILMA ELLES KİMDİR?

Wilma Elles, 18 Ekim 1986’da Köln’de doğdu. Elles’in iki erkek ve iki kız kardeşi var. 10 yaşından itibaren okulda oyunlarda rol aldı ve drama, müzik ve dans dersleri aldı. Ayrıca Köln Üniversitesi’nde okudu.

2004 yılında Köln’deki Celan Tiyatro Okulu, Arturo Drama Okulu’ndan mezun olan Wilma Elles, 2008 yılından bu yana Turkish Style, The End ve Das Weinenvor filmlerinde başrol oynamaktadır. 2010-2013 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Böyle Bir Geçer Zaman dizisinde Caroline rolünü oynadı.

Wilma Elles, 2011 Avrupa Kalite Ödülleri’nde ve 2012 Dünya Tüketici Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2013’te EMÖ En İyi Kadın Oyuncu ve 2015’te En İyi Kadın Oyuncu Altın Palmiye ödüllerine layık görüldü. Türkiye’yi çok sevmesiyle tanınan Wilma Elles, Türk vatandaşı ve ismine bir Türkçe isim eklemek istedi. Diğer kültürlere olan büyük ilgisinden dolayı sanatçı, Köln Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde İslam Araştırmaları eğitimini diploma ile tamamladı.

Türkiye’de “So One Passing Time” dizisindeki “Caroline” rolüyle tanınan Wilma Elles, Türk vatandaşı oldu. Alman oyuncu, Türk vatandaşlığına geçerek kazandığı yeni kimliğini Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

Wilma Elles, 2013-2014 yıllarında TRT1’de yayınlanan Sürgündeki Aşk dizisinde ana karakter Helga’yı canlandırdı ve 2015 yılında Filinta Anita ajan olarak beyaz perdeye geldi. 2016 yılından itibaren ATV ekranlarında yayınlanan Yeter dizisinin baş karakterlerinden İdil karakterine son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde Nadya karakterine hayat vermektedir.

Wilma Elles’in filmografisi

Yan Sokaklar (2019-2020) Nadya

Yeter (2015) İdil

Senden Bana (2015) Emma

Emicem Hastanesi (2015)

Filinta 2015 Anita von Wilhelm

Ulan İstanbul 2015 (Misafir Oyuncu-1 Bölüm)

Kırmızı elma 2014 atıcı Elsa

Bir yastıkta yurtdışında aşk 2013

Bu 2013 işinde bir yalnızlık var

Kahire Sarayı 2013

Laz Vampir Tiracula 2012

Çanakkale Ruhu 2012

Bir varmış bir yokmuş, 2010-2013, Caroline

Sen de ben, 2010, Tina Schulz

İz bırakmadan kayboldu, 2010, Sat1

Cehenneme Git, 2010, Lilly

Büyük Şey, 2010, Sony Resimleri

Sessiz Çığlıklar, 2010, Signe Lanz

Türk stili, 2008, Maria

Evercall, 2008, Dr. enerji

Çalışma Adı: The Judge, 2008, Yasmina

Komiser Stolberg, 2007, Petra Schnuck

Önce Ağlayan, 2007, Kika

Soko Köln, 2007, Bayan Reese

Umut Cenneti – Gustloff, 2007, Lieselotte

Oyun Gösterisi Maratonu, 2007, Şanslı Peri

Bir Gün Aşıkları, 2007, Sylvia

Mali kontrol, 2007, Daniela, Teufel, Engel

Şeytan Baba, 2007, Jessica Hasta

Oyuncak, 2007, Van

Canon, 2007, Demokrasi, Yönetici

Karnabahar Gücü, 2007, Caulie, Daulie, Anne

Aziz Konfdeki, 2007, Rahibe Catherine

Çadır Fısıltıcısı, 2007, Fiona

Öldür ya da öl, 2007, Sibyl

Benim dilimden konuş, 2006, Natascha

Ben ve Diğerleri, 2006, Nicky

Masal anlatmak, 2006, terapist

Rüya gibi bir ilişki 2005, Susanne

Kukla Gösterisi, 2005, Köpek Yavrusu