Çırpınırdı Karadeniz Türküsü Karabağ’da kazanılan zaferle yeniden yazıldı


Çırpınırdı Karadeniz türküsü Karabağ zaferiyle yeniden yazıldı Yıllarca “Karabağ’da Azerbaycan bayrağını asacağız” şeklinde söylenen “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısı ve “Karabağ’da Azerbaycan bayrağını astık” sözleri ünlü sanatçı tarafından yeniden yazıldı. Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin ardından Azer…

Çırpınırdı Karadeniz Türküsü Karabağ’da kazanılan zaferle yeniden yazıldı

yıllarca”Azerbaycan “Karabağ bayrağını asacağız”, “Cırpınırdı Karadeniz” şarkısı, AzerbaycanKarabağ zaferinin ardından ünlü sanatçı Azer tarafındanAzerbaycan Karabağ’da bayrağı biz astık” sözleri yeniden yorumlandı.

TOKAT – Azerinler”Azerbaycan “Karabağ bayrağını asacağız” ve seslendirdiği “Cırpınırdı Karadeniz” şarkısı “Azerbaycan Karabağ’da bayrağı biz astık sözleriyle yeniden yorumlanması büyük alkış aldı.

AzerbaycanKarabağ’ın zaferi ile.

Azerbaycan Devlet sanatçısı Azerin geçtiğimiz günlerde Erbaa Belediyesi’nin düzenlediği Yaprak Festivali’nde sahne aldı. Azerbaycan, “Azerbaycan Karabağ bayrağını asacağız” Erbaa’da “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısı “Azerbaycan Karabağ’da bayrağı biz astık” sözleri yeniden yorumlandı. Azerin, Erbaalılardan büyük alkış aldı. Erbaalılar Aserin’e eşlik etti.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, geçen haftaki Yaprak Şenliği’nde sahne alan Azerin’in önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Başkan Karagöl, seslendirdiği “Cırpınırdı Karadeniz” türküsiyle gönüllerde taht kuran Azerbaycanlı devlet sanatçısı Azerin’i Erbaa halkıyla buluşturmanın çok anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Azerilerin Erbaa’da gösteri yapmasının kendileri için önemli olduğunu anlatan Başkan Karagöl, “Festivalden 4 ay önce toplantılara başlıyoruz. Konuşuyoruz, istişare ediyoruz. Bazı sanatçıları oylamaya açıyoruz. Ama danışmadığım tek nokta Azerin’in gelişi ‘Bana Azeri deme’ dedikleri zaman. Ben bir Azerbaycan Türküyüm” diyor. “Büyük güçler bizi ayırmam için bana Azeri dediler. Ona bir kazak verdi. Diğer Özbek’i aradı. Bizi ayırdı ve başardı. Ama böyle söyleme.” Ve cümlenin sonunda “Tamam, bu büyük devletler yaptı. biz birbirimiz Onu gerçekten tanımak istedik.” Bu sözden çok etkilendim. 30 yıldır söylüyoruz, özellikle bu Karabağ zaferinden sonra. Dinledik, savaştık Karadeniz’in şarkısını, o söylüyor. Duygularıyla şarkılar söyledi ve bestelendi” dedi.

“Azerbaycan bayrağını Karabağ’a astık”

Karabağ zaferinin ardından duygusal şarkının farklı bir anlam kazandığını kaydeden Karagöl, “Azerinli kadının sözleri benim için son nokta oldu. Ben de kendimi tanımak istiyordum. bize gelmesine izin ver onun kapısına gidelim. Gençlerimizi buraya getiriyoruz. Hadi arayalım Zaman bulduğumuzda oraya gidelim. Şimdi bu gönül köprüsünü inşa edelim. Biraz ileri geri gidelim. Türk Devletleri Teşkilatı kurulurken ve bu ülkeler bu teşkilata üyeydiler. Biz de kültürümüzün, sanatımızın, edebiyatımızın, teknik gezimizin, iletişimimizin bir şekilde parçasıyız. Vatandaş olarak devlet büyüklerimizin bu Türk devletlerinin teşkilatını kurarak bir bağ oluşturması gibi bizler de vatandaş olarak oradaki kardeş ve akrabalarımızla bu bağı kurmalıyız ki devlet büyüklerimizin işi kolaylaşsın. seni buraya davet etti. O noktaya kadar Azerbaycan bayrağını Karabağ’a astık” dedi. Çok şükür biz de çok mutluyuz” dedi.