Banu Alkan evleniyor! İşte gelecekteki eşi…


“Afrodit” lakaplı Türk sinema sanatçısı Banu Alkan’ın nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. Banu Alkan’ın müstakbel eşi kimdir? İşte cevap…

64 yaşında Banu AlkanHollandalı iş adamı Kemal Yıldız ile nişanlandığını duyurdu. Ünlü isim, Yıldız’ın teklifine “evet” dedi. (Dergi D Yazısı)

Alkan yüzüğünü paylaşmadı, ihmal de etmedi.

BANU ALKAN KİMDİR?

Gerçek adı, Hırvatça’da “yabani gül” anlamına gelen Remka Rebroyna’dır. Banu Alkan1 Nisan 1958’de (o zamanki Yugoslavya) Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak doğdu. Aralık 1966’da ailesiyle birlikte Dubrovnik’ten Balıkesir’in Edremit ilçesine göç etti.

Ailece Türk vatandaşlığına geçerek “Alkan” soyadını aldılar ve Remka önce “Yaprak” sonra “Banu” oldu. Daha sonra İstanbul’a yerleşirler ve çocukluğunun çoğunu geçirdiği Kartal’da yaşarlar. Eğitimine Kartal Maltepe Lisesi’nde başladı ve lise ikinci sınıfta ara verdi. Küçükken hayali olan modelliğe 16 yaşında LCC dersleri alarak başladı. Aydan Adan-Füsun Özben Manken Ajansı kadrosuna katıldı ve bazı reklam filmlerinde rol aldı.

Sanatçı 17 yaşında evli ve zengin bir iş adamı olan Gürbüz Hanif ile çıkmaya başladı. Yaklaşık 20 yıl süren bu ilişki, Hanif’in kanser teşhisi konduktan kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan, bu 20 yıl boyunca çok rahat bir hayat yaşamıştı. Banu Alkan, 1989’daki son filminden sonra uzun süre ortalarda görünmedi.

1998 yılında Neremi adlı bir albüm çıkararak geri dönüş yaptı. Oyuncunun şarkı söylemesi, sesi ve yorumu uzun süredir eleştiriliyor ve dikkatleri üzerine çekiyor. Alkan, 2001 yılında Tuzu Drys ve 2005 yılında Brother Girl dizilerinde rol aldı. Banu Alkan, hem 1975-1989 yılları arasında çektiği filmler, hem de çıkardığı albümle adından söz ettirmeyi başarmış bir isim. “Afrodit” lakaplı sanatçı, her zaman olumlu tepkiler almasa da gündemde kalmayı başarıyor. Sinema kariyerine son veren sanatçı, Türk sinemasının hala unutulmaz isimlerinden biridir.

filmografi

Ayaklanma (1975)

Taksi Şoförü (1976)

Akrep Yuvası (1977)

Vur Beni, Öldür Beni (1980)

Ağla Gözlerim (1981)

Günahlar Kitabı (1981)

Ben de seni özledim (1981)

Nikah masası (1982)

Aşkların En Güzeli (1982)

ilişki (1983)

Bataklıkta Bir Gül (1983)

Gecenin Kadını (1983)

Kadın (1984)

Sokaktaki Kadın (1984)

Azgın Güneş (1984)

Katiller Çok Ağlar (1985)

Arzu (1985)

Bu Çifte Dikkat (1985)

Sarı Bela (1985)

Mavi Yolculuk (1986)

seviyorum (1986)

Afrodit (1987)

Güneşten Daha Sıcak / Sarı Güneş (1987)

Hayat (1988)

katile bağırmak

Vahşi ve Güzel (1989)

Tuz Kurutma (2001) – (TV Dizisi)

Kızma Birader (2005) – (TV Dizisi)