Salgının rüzgarlarına göğüs geren antikacılar, çevrimiçi pazarlarda başarılı oluyor. Statista verileri, küresel sanat ve antika pazarının toplam çevrimiçi satışlarının 2021’de 13,3 milyar dolara ulaşacağını öne sürerken, antika ve koleksiyon meraklılarının %53’ü çevrimiçi sanat pazarının koleksiyon satın alma konusunda güveni artıracağını belirtiyor.
Sanat ve antikaların çevrimiçi satışları, pandemi tarafından ikiye katlanarak artmaya devam ediyor. Statista’nın açıkladığı verilere göre 2019’da 6 milyar ABD dolarına ulaşan online satışlar, 2020’de 12,4 milyar ABD dolarına ulaştı ve 2021’i 13,3 milyar ABD doları olarak tamamladı.
Antika ve sanat ürünleri, geleneksel satış ve pazarlama kanallarından ayrılarak sosyal medya platformlarına ve çevrimiçi pazarlara taşınıyor. Her geçen gün daha trend hale geliyorlar ve genç nüfus da dahil olmak üzere geniş bir kitleye ulaşıyorlar. 34 yaş altı gençlerin %74’ü sanata ve koleksiyona ilgi duyarken, sanatseverlerin %53’ü çevrimiçi sanat pazarının kendilerine olan güvenlerini artırdığını söylüyor.
HepsiAntika.com’un kurucusu Selim Kara, teknolojinin gelişmesiyle antika ve sanat eseri satışının online pazarlara kaydığını belirterek, sorunu şu sözlerle değerlendirdi:
“Pandemi tarafından büyütülen e-ticaret dünyası, antikalara ve sanat eserlerine de uzandı. Ancak online platformlara olan güvensizlikleri nedeniyle geleneksel satış yöntemlerinden vazgeçemeyen satıcılar ve alıcılar, bu yükselişi avantaja dönüştürmekte zorlandı. HepsiAntika.com olarak 81 ilde antika, retro ve koleksiyon ürünlerine ilgi duyan satıcı ve alıcıları güvenli koşullarda bir araya getirmeyi hedeflediğimiz online pazaryerimizi oluşturduk. Bu sayede satıcıların ürünlerini güvenle satabilmelerini ve antika severlerin bu ürünlere güvenle ulaşabilmelerini sağlıyoruz” dedi.

selim siyah
NESİL Z RADAR ANTİKA PARÇALARA SAHİPTİR
Selim Kara, antika ve koleksiyon alıcı grubunun dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla hem çeşitlendiğini hem de büyüdüğünü belirterek, “Online outletler ve sosyal medya, influencer marketing gibi yeni pazarlama yöntemlerinin ortaya çıkmasına kapı açarken, aynı zamanda bir tüketici çıkarlarında değişiklik. Antika ve koleksiyon ürünleri pazarı en yüksek paya sahip sektörlerden biridir. Eskiden yetişkinlerin ilgisini çeken antikalar artık genç neslin radarında. Çünkü artık sanat eseri haline gelen antikalar, online platformlarda satışa sunularak moda haline gelmekte, bu ürünlerin genç tüketiciler nezdinde görünürlüğünü artırmakta ve ilgi nesnesi haline getirmektedir. Sanatseverler bu sayede daha değerli ürünlere ulaşabilirken, antikacılar da online pazaryerleri üzerinden satışlarını artırıyor.”
ANTİKA VE KOLEKSİYONLAR ŞİMDİ ONLINE PERAKENDELERDE
HepsiAntika.com’un kurucusu Selim Kara, online pazaryerlerini kullanıcı deneyiminden yola çıkarak oluşturduklarını vurgulayarak, iş modellerini şu sözlerle paylaştı:
“Online alışveriş sitemiz üzerinden sunduğumuz hizmetlerle insanların antika ürünlere daha kolay ulaşmasını sağlarken, satıcının e-ticaret dünyasına karşı önyargısını da kırıyoruz. Antika sanat eserlerinden objelere, ev dekorasyonu ve tekstil ürünlerinden koleksiyon ürünlerine kadar birçok kategoriyi içeren pazarımızda satıcı ve alıcılarımıza 7/24 hizmet sunuyoruz.Antik halı, daktilo, Tablo ve Tablo gibi ürünlerin satışını kolaylaştırıyoruz. Son teknoloji sıfır risk modeli ile kurduğumuz platformumuzda en uygun fiyatlarla mücevher. Kusursuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle çıktığımız yolda satıcıların en kolay şekilde iş açmalarına yardımcı oluyoruz. Online olarak istedikleri ürünlere güvenle ulaşmalarının önünü açıyoruz.
ONLINE ANTİKA ALIŞVERİŞ İÇİN GÜVENLİ TESLİMAT
Selim Kara, platformunda işlem yapmak isteyen kullanıcıların çok adımlı bir süreçten geçmeleri gerektiğini söyledi: “Online pazaryerimizde antika ve koleksiyon ürünleri satmak isteyen kişilerin öncelikle ‘Dükkan-Başlık Oluştur’a tıklayarak formu doldurması gerekiyor. sayfamızı seçin ve giriş yapın. Satıcılar daha sonra ürünlerini kategorize ederek müşteri tabanı ile iletişime geçebilirken, alıcılar üye hesapları ile alışveriş sepetlerine istedikleri ürünleri ekleyebilir ve aldıkları kuponlarla ürünleri indirimli olarak satın alabilirler. Bunu yaparken çok kanallı iletişim modelimiz ile oluşturduğumuz ağlar üzerinden kullanıcılarımızdan gelen tüm soruları yanıtlayarak sürecin başarıyla tamamlanmasını sağlıyoruz.”