ABD, Çin’e karşı çip işbirliğini güçlendirmek istiyor: Japon şirketlerine hitap


ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Japon şirketlerini tedarik zincirlerini güçlendirmek için çip endüstrisindeki işbirliğini artırmaya çağırdı. Washington hükümeti bu alanda Çin ile rekabeti artırmak istiyor.

Suikaste uğrayan eski Başbakan Abe Shinzo’nun cenazesi için Japonya’da bulunan Harris, temaslarını sürdürüyor.

Harris, ABD Büyükelçiliği’nin Tokyo’daki konutunda Nikon, Fujitsu, Hitachi High-Tech ve Tokyo Electron gibi Japon iş dünyasından temsilcilerle bir araya geldi.

Harris konuşmasında, ekonomik büyüme ve güvenliğin sağlanmasında çip arzının önemini vurguladı ve Japonya’nın bu alanda “kritik bir rol oynadığını” söyledi.

“Bir ülkenin küresel talebi karşılayamayacağının farkındayız. Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerimizin pratik bir düzeyde büyümelerine ve işlev görmelerine izin verecek şekilde birlikte çalışması önemlidir” dedi. kullanılan cümleler.

HUKUKU HATIRLAMAK

ABD, Çin'e karşı çip işbirliğini güçlendirmek istiyor: Japon şirketlerine hitap

“Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri, ileriye dönük inovasyona yatırım yapma ve esnek bir tedarik zinciri için çalışma taahhüdünü paylaşıyor.” Harris, Japon firmaları sektörel işbirliklerini artırmaya çağırdı.

Harris, yerli üretimi artırmak için geçen ay ABD Başkanı Joe Biden tarafından yasalaştırılan Yarı İletkenler Üretmek için Yardımcı Teşvikler (CHIPS) ve Bilim Yasasını hatırlattı.

COVID-19 salgını koşullarının ülkelerin tedarik zincirlerindeki zayıflıkları ortaya çıkardığını açıklayan Harris, “Temel emtialara olan bağımlılığımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Dünyanın cep telefonlarından otomobillere kadar değişen yarı iletkenlere yönelik artan talebiyle birlikte, gelişmiş ülkeler istikrarsız bir arzda büyük bir ekonomik etki görüyor.

ÇİN’E KARŞI YASA

ABD Başkanı Biden, geçen ay imzaladığı yasa tasarısında Çin karşıtı mesajlar verdi. ABD’yi rakiplerine karşı güçlendirecek yasanın Çin’i endişelendirdiğini anlatan Biden, “Çin Komünist Partisi’nin bu yasaya karşı ABD iş dünyasını aktif olarak kullanmasına şaşmamalı. ABD, bu gelişmiş çiplerin üretiminde dünya lideri olmalıdır. Bu kanun onun yapacağı gibidir.”

“Ar-Ge’de dünyada bir numaraydık, şimdi 9 numarayız. Çin 8 yıl önce 8 numaraydı, şimdi ikinci sıraya yükseldi ve diğer ülkeler hızla yaklaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri dünyayı yönetti. Biden, “Önümüzdeki 10 yıl boyunca böyle kalacağına söz veriyorum” dedi. dedi.