50.000 geçici hükümet çalışanının gözü yönetimin müjdesinde


TÜRK-İŞ Genel Teşkilatı sekreteri, kamuda çeşitli istihdam biçimlerinin bulunduğunu kaydederek, bunun 10 aydır çalıştırılan ve 2 aydır atıl kalan 50 bin civarında geçici işçi olması beklendiğini söyledi. iyi haber alınır.

TÜRK-İŞ genel teşkilat sekreteri ve Koop-İş sendikası başkanı Eyüp Alemdar, yılda 10 ay çalışan ve 2 ay atıl kalan 50 bin kadar geçici işçinin istihdam edildiğini söyledi. Personel İncili beklediğini söyledi.

Kamuda farklı istihdam biçimleri olduğuna dikkat çeken Alemdar, şunları kaydetti: dış kaynak kullanımı Geçici işlerin çalışma hayatındaki en önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi.

Geçici işçilerin büyük çoğunluğunun 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile işe alındığını hatırlatan Alemdar, daha sonra 90 bine yakın işçiyi işten çıkararak, bugün sayıları 120 bine ulaşan bu işçilerin de istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı.

”ÇALIŞANLARIN GÖZÜ ÇALIŞANLARIN İYİ NİYETİ ÜZERİNDE”

Kamuda geçici işçilerin taşeron işçi gibi kadro beklediğini anlatan Alemdar, şunları kaydetti:

“Günümüzde sözleşmeli ve taşeron işçiliği gibi konuların gündemden çıkarılması ve çalışma hayatındaki bu tür atipik istihdam biçimlerine son verilmesi gerekmektedir. Görünüşe göre geçici çalışma, kısa süreli bir istihdam biçimidir. Kamuda 15-20 yıl gibi süreler için geçici çalışma yok Yılda 10 ay İstihdam edilen ve 2 ay atıl kalan yaklaşık 50.000 geçici statülü işçi var Bu işçiler, özlük haklarının kamuya açıklanmasını istiyor Bu işçilerin yaklaşık 31.000’i Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları ve Türkiye genelindeki okullardaki eğitim sendikamızın üyeleri – Sağlık ve eğitimin düzenli olarak devam etmesi için canla başla çalışan bu işçilerin gözleri, Türkiye’nin müjdecisidir. çalışanlar.”

50.000 geçici kamu çalışanının gözü kadrodan gelen iyi haberde - 1

“BU KULLANIM AYNI KULLANIM OLMALIDIR”

Alemdar, üniversitelerin ticari işletmelerinde ve sosyal kurumlarında çalışanların bazı mali sıkıntılar yaşadıklarına da dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Üniversitelerin ekonomik faaliyetleri ve sosyal kurumları, üniversitelerden bağımsız tüzel kişiliği olmayan ve dolayısıyla üniversiteye bağlı birimlerdir. Bu durum içtihatla da belirlenir. Buna rağmen çalışanların ücretleri yükseltiliyor.Üniversitelerde faaliyet gösteren ticari işletmeler ve sosyal kuruluşlara genel bütçeden ödeme yapılmadığı için bu kişilere genel bütçeden ödeme yapılmamaktadır.” Hakları konusunda farklı uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Toplu sözleşmelerin kapsanması, toplu sözleşmeden yana olmama gibi yanlış uygulamalar Bu durumdaki işçilerin mali ve sosyal haklarının genel bütçeden karşılanması ve toplu sözleşmelerden eşit olarak faydalanmaları sağlanmalıdır.”